איך מצטרפים לקהילת "קשת מזכרת בתיה"?
אם הרעיון של "לחיות ולחנך יחד" נראה לכם וברצונכם להצטרף אלינו, אתם מוזמנים לשלוח מייל ל-keshetmb@gmail.com ונציג מטעם צוות קליטה ייצור עמכם קשר.
איך נרשמים למוסדות החינוך של "קשת מזכרת בתיה"?
ההרשמה למוסדות החינוך נעשית באמצעות פנייה למחלקת החינוך במועצה המקומית מזכרת בתיה. החלטה סופית על שיבוץ הילד/ה במוסדות תהיה של מחלקת החינוך במועצה – והודעה רשמית על קבלה תשלח מטעמה. חשוב לציין כי הלימודים במוסדות "קשת מזכרת בתיה" כרוכים בתשלום חודשי בעבור שעות הוראה ייחודיות וכוח אדם נוסף. נוכח הביקוש הרב, מספר המקומות מוגבל וניתנת עדיפות ברישום לתושבי מזכרת בתיה.
האם מי שאינו תושב מזכרת בתיה יכול לרשום את ילדיו לבית הספר?
מאחר שהרישום מבוצע דרך המועצה המקומית, כדי להירשם למוסדות החינוך של "קשת" יש להציג חוזה רכישה או שכירות של דירה או בית במזכרת בתיה.
האם יש תשלומים מיוחדים ב"קשת"?
הורי "קשת" משלמים את כל התשלומים המקובלים במערכת החינוך במזכרת בתיה. כדי לפתח את הרעיון של "לחיות ולחנך יחד" הוקמה עמותת "קשת מזכרת בתיה", וחבריה משלמים סכום חודשי נוסף לתקצוב פעילותה על מנת לתמוך בקהילה ובמערכת החינוך. על תקציב העמותה ומוסדות החינוך מצביעים חברי העמותה באסיפה הכללית בכל שנה.
איך מיישמים את הרעיון של "לחיות ולחנך יחד"?
ככלל, בבית הספר ובגנים קיימת שאיפה לכך שהיחס המספרי בין קבוצת התפילה לקבוצת המפגש יהיה שווה. תלמידי בית הספר מהקבוצות השונות לומדים יחד ברוב שעות היום, כולל שיעורי חגים (מלבד הלכות החג הנלמדות רק בקבוצת התפילה), פרשת שבוע וקבלת שבת. בנוסף, ישנן פעילויות משותפות כחלק מהתוכנית החברתית, טקסים בחגים, קבלת סידור וחומש ועוד.
עם זאת, בחלק משעות הלימודים נחלקים התלמידים לפי קבוצת הזהות: קבוצת ה"תפילה" נפגשת בבוקר לתפילת שחרית וקבוצת ה"מפגש" עוסקת בזמן זה בזהות יהודית חילונית (וכך גם בגני הילדים של הקהילה).
מכיוון שבכיתה לומדים ילדים דתיים וחילונים, ישנם מספר כללים המאפשרים את הלימוד המשותף. ימי הולדת ומסיבות לא יתקיימו בשבתות וחגים. עוגת יום ההולדת והכיבוד יהיו קנויים וכשרים. הכיבוד באירועים, ובעת אירוח ילד מקבוצת התפילה, יוגש בכלים חד פעמיים. כל תלמיד יוכל להביא לבית הספר כריך לפי טעמו (עם זאת, מתבקשים ההורים להימנע מלשלוח את הילדים לבית הספר עם כריך שאינו כשר בתכלית). כל תלמידי בית הספר מגיעים עם תלבושת אחידה.
האם משפחה חילונית יכולה לרשום את ילדה לקבוצת התפילה, ולהיפך?
על-פי הנהוג בקהילה, הדבר אינו אפשרי. מאחורי החלטה זו עומדת המחשבה שמבחינה חינוכית, צריכה להיות הלימה בין אורחות החיים המתקיימים בבית ובין קבוצת הזהות אליה משתייך הילד בבית הספר, וזאת כדי שלא להעמיד את הילד בקונפליקט. בנוסף, העניין נחוץ להבניית וחיזוק השקפת העולם הייחודית לכל קבוצה – לאפשר לקבוצת המפגש הזדמנות לגבש זהות יהודית הנטועה בערכים יהודיים אבל אינה מחויבת להלכה, ולתת לקבוצת תפילה מקום לבטא את חשיבות שמירת מצוות מתוך מחויבות הלכתית, יראת שמים, אהבת התורה ואמונה בבורא עולם. יחד עם זאת, על פי המנהג הקיים, ניתן "להתארח" בקבוצת הזהות המקבילה.
לאיזו קבוצת זהות משתייכים ילדים לזוגות "מעורבים"?
נקודת המוצא לקבלת ההחלטה היא אורח החיים שמקיימת המשפחה. לכן, זוגות מעורבים אשר בביתם נשמרת השבת בדרך כלל רושמים את ילדיהם לקבוצת התפילה, בעוד זוגות מעורבים אשר בביתם לא נשמרת השבת נוהגים לרשום את ילדיהם לקבוצת המפגש. הרציונל העומד מאחורי מדיניות זו הוא הרצון לשמר אחידות חינוכית וערכית בעולמו של הילד.
אלו פעילויות קהילתיות נערכות במסגרת קשת?
פרט למוסדות החינוך, הרעיון של "לחיות ולחנך יחד" לובש צורה מעשית גם בפעילויות הקהילתיות, הקורמות עור וגידים הודות לשיתוף פעולה של מתנדבים בקהילה. בכל שנה נערכות שלל פעילויות, בהן: מסיבת חנוכה, סדר ט"ו בשבט, מסיבת פורים, מדורת ל"ג בעומר קהילתית, קבלות שבת ועוד.
בקהילה פועלים צוותי התנדבות רבים: ועד העמותה, הנהגה בית ספרית, צוות תרבות, צוות באל"י (במה אפשר לסייע), צוות תרומה לקהילה ועוד ועוד. הקהילה אף מוציאה לאור את העיתון "ודברת בם" ומקיימת מפגשי "בתי מדרש" שבהם נידונים נושאים מגוונים, כמו ציונות, מוזיקה, תנ"ך ואחרים.
מה תפקידה של עמותת קשת מזכרת בתיה?
מאחר שפעילות הקהילה דורשת ניהול תקציב שקוף ומסודר, הוקמה עמותה ללא כוונות רווח שפועלת על פי חוק רשם העמותות. את העמותה מנהל ועד נבחר הכולל נציגות שווה של "קבוצת המפגש" החילונית ו"קבוצת התפילה" הדתית. תפקיד הוועד הוא לנהל את פעילות העמותה, לתכנן את התקציב ולגייס משאבים נוספים.
מה הם זכויותיו של חבר העמותה?
השתתפות באסיפות כלליות של העמותה ואפשרות הצבעה בנושאים שעולים על הפרק, כגון אישור תקציב, בחירות לוועד העמותה וועדת ביקורת, שינויי תקנון ונושאים עקרוניים שעולים לדיון מתוך חיי הקהילה.